Hogyan keress pénzt az Internettel, és néhány ötlet internetes vállalkozáshoz

Hogyan keress pénzt az Internettel, és néhány ötlet internetes vállalkozáshoz

Ha csak nem egy lakatlan szigeten élsz, bizonyára tudod, hogy rengetegen gazdagodnak meg az internetből. Ha úgy gondolod, hogy ebben a dologban neked is helyed van remélhetőleg ez a cikk majd hasznodra válik.

Talán a legnépszerűbb, de véleményem szerint nem a legjobb módszer valamilyen MLM rendszerhez csatlakozni. Rengeteg ilyesmi van. Ez az iparág óriási, és a gyorsan, sok pénzt keresni akaró emberekből áll. Arról ismered fel az ilyen rendszereket, hogy hasonló weboldalaik vannak melyeken sok pénzről, drága autókról és házakról vannak képek, valamint tele vannak sikertörténetekkel, ahol különböző emberek mondják el, hogy az ő rendszerüket használva gazdagodtak meg.

Nagyjából mind egyforma. Befizetsz egy csatlakozási díjat (egyszer, vagy havonta) és ráveszel másokat, hogy ugyan ezt tegyék ( és, hogy ők is vegyenek rá másokat ). Sok ember számára ez vonzó, ugyanis csak meg kell győznöd néhány embert, hogy kövessenek. Tehát elméletileg ez nem túl nehéz feladat, ugyanis csak néhány embert meggyőzöl és már ott is van az $1000, utána már magától keresi neked a pénzt.

Ez viszont csupán az elméletben működik így. Nagyon ritkán történik meg az, hogy meg tudsz győzni embereket, és utána hátradőlhetsz. Kipróbáltam néhány MLM-et csupán viccből, meg, hogy megnézzem mekkora piaca is van ennek, de mindnél ugyan arra jutottam. A cég megnyitja kapuit, majd minden embernek beszámol róla akit ismer, hogy velük valóra válhatnak az álmok. Az emberek izgatottá vállnak, majd egész álló nap a marketing terveikről csetelnek Skype-on. A cég elindul, és mindenki szerzi az újoncokat, még akár neked is sikerülhet 1-2 újonc beszerzése. Minden a terv szerint halad. De egy, vagy több hónap múlva lelassul ez az egész. Nem csatlakozik annyi újonc, és ez minden szempontból rányomja a bélyegét a vállalkozás(od)ra. Ez után a nemrég csatlakozottak mérgesek lesznek, és elkezdik szidni az őket toborzókat, csalónak nevezik őket, mert nekik már nem jutott szelet a tortából. Ez után ezek az emberek felmennek különböző fórumokra, és elkezdik szidni a programot, meg átverésnek nevezni. Viszont ugyan ezek az emberek találnak egy újabb, hasonló programot és kezdődik az egész elölről.. Azt hiszik, hogy majd most másképp lesz..

Ez az egész olyan mint egy vallás, ahol vannak MLM “vezetők” akiket az emberek követnek, akárcsak a birkák.. Ezek a vezetők be tudnak szervezni akár 100 vagy 200 embert is rövid időn belül ( mert karmatikusak, másképpen miért is hinnének nekik? ) Ha bárki rosszat mond ezekről az emberekről, akkor a “követőik” megvédik őt, ugyanis ő az ő egyetlen “vezérük”.

Nem mondom, hogy mindegyik ilyen, de a láttam már párat a tapasztalataim során.

Hogyan keress pénzt az Internettel, és néhány ötlet internetes vállalkozáshoz

Lehet, hogy szerencséd lesz és keresel valamennyi pénzt az MLM-mel, lehet, hogy akár gazdaggá is válsz, mint néhányan. De ezt egy legalizált piramisjátékkal tedd meg. Sokan azt hiszik, hogy az MLM átverés, vagy jó kigondolás, de nem az. Adj valamilyen terméket azoknak, akik fizetnek és így teljesen legális maradsz. Sokszor látni olyat, hogy az MLM-ek webtárhelyet adnak az előfizetőknek, ami persze sokaknak jól jön. A valóság viszont az, hogy a vásárlók 90%-a nem is használja a tárhelyet. Csak az üzlet miatt vágnak bele.

A valóság az, hogy ez a piac óriási. Nem olyan, hogy bármikor véget érhet, hiszen egyre csak nő. Egyre több ember néz utána az internetes pénzkeresésnek, és sokan rátalálnak erre a módszerre, viszont azt mindenki tartsa szem előtt, hogy ez nem éppen a legstabilabb módszer, és egyáltalán nem áll stabil lábakon az ilyen módon kiépített vállalkozás.

Egy másik jó internetes pénzkeresési módszer az írás. Ha jól beszéled az angol nyelvet, akkor sokan fizetnek neked azért, hogy cikkeket írj bármilyen témáról. Általában megmondják neked a témát, valamint, hogy hány szavas legyen stb… Attól függően, hogy milyen gyorsan tudsz írni kereshetsz akár $10-$30-t is óránként. Ha valamilyen témában nagyon otthonosan mozogsz, akkor profi cikkeket is írhatsz bizonyos témákban akár magasabb órabérért. A legnagyobb probléma ezzel az egésszel az, hogy már rengetegen csinálják ezért nehéz vásárlókat szerezni.. Hírnevet kell építened ahhoz, hogy ebből meg tudj élni, tehát az első 100 munkád ez harc lesz. Viszont ha sikeres leszel, akkor rengeteg visszatérő vásárlóra teszel szert, és teljes mértékben képes leszel arra, hogy csupán otthoni munkából tartsd fenn magad.

Az utolsó pénzkeresési módszer amiről most beszámolok neked az a partnerprogrami marketing. Lényegében különböző témákról szóló weboldalakat kell létrehoznod. Ha a téma például a számítógép, akkor egy olyan weboldalat kell építened, mely a számítógéppel kapcsolatos témákról számol be, és tele kell raknod Amazon-os linkekkel, és ha valaki a te linkeden vásárol akkor te abból részesedést kapsz. Emellett beiktathatod a Google Adsense-t, és pénzt kereshetsz azáltal is, ha valaki rákattint az oldaladon található hirdetésekre. Ez az a módszer, amit én ajánlok, mivel itt nem kell senkit sem beszervezned, és ha egyszer jól megalkotod, nem sok dolgod lesz vele a későbbiekben.